PENTUBLOGI 2019


28.11 Sadetta ja pimeyttä 

Onneksi Kasvis löysi meille kivat kodit ennen tämän viikon vedenpaisumusta. Se alkaa olla nimittäin silmäpusseihin saakka täynnä tätä kuraa ja pimeyttä. Miten joku voi haluta koiranpennun tähän aikaan vuodesta Se pohtii ?? No tietenkin haluaa, mehän ollaan vastustamattomia !!

to


24.11 Yhtä juhlaa

Meidän äiskällä oli synttärit! Se täytti jo 3-vuotta mikä on uuden koirien ikä-laskurin mukaan jo aikas lähellä eläkeikää. Ihan nuorelta ja notkealta toi äiskä vaikuttaa, ainakin jos ruokaa tai rusakoita on näkyvissä. Ei sillä mitään juhlia ollut, metsässä se kävi kavereiden kanssa riehumassa tai ei me tiedetä mitä ne siellä teki kun ei päästy mukaan. Pöh. Oli joku K-17kk juttu.

8CEED11E-091C-461D-AFA1-0C9CCAE973D3

 

22.11. 5- viikkoisen pennun elämää


17.11 Viikonlopun viettoa..

Kasvis keksi meille uusia haasteita viikonloppuna. Päästiin ulos, syömään ja hengaamaan.  Ekasta kerrasta me ei kyllä kauheasti innostuttu, mutta tänään meni jo paremmin. Meidän kuvaaminen ulkona on kuulema täysin mahdotonta, kun me vaan ollaan Kasvis-syöjiä. Uhreina nurmikko, Kasvis ja Pikku-Kasvis. Kun päästiin takaisin sisälle niin sammuttiin ihan saman tien. Taidettiin saada raittiinilmanmyrkytys !!


14.11 Muutto

Nyt me ollaan muutettu tähän tyylikkääseen avaraan asuntoon. On ihan modernia designia kun avokeittiö aukeaa avoimeen oleskelutilaan. Toi vessan sijainti ei ihan kaikkia miellytä, mut Kasvis on sitä mieltä tarkoitus pyhittää designin tässä tapauksessa. Kasvis ja pikku- Kasvis kokosi tämän kämpän hujauksessa ( = ) ) ja Kasvis totesi että onneksi oli tekninen työ tuolla Pikkiksellä koulussa, sukan kutomisen taidosta ei olisi ollut tänään hyötyä.

 

12.11 Fanitusta kerrakseen 

Meidän kaikki ”parhaat Fanit” on nyt käyneet meitä katsomassa.  Tulevaisuudessa me kuulema sijoitutaan lähinnä Turun talousalueelle, joten ei kamala koti-ikävä voi edes iskeä. Toi yksi on lähdössä stadiin ja Kasvis on harkinnut itselleen Stadin murteen kertauskurssia, jotta saadaan pojalle  kielitaito ja kuullunymmärrys kohdilleen.

8.11 Kiirettä on pitänyt

mutta täällä taas ollaan. Me ollaan kasvettu hurjasti! Meidän lukuisat (?) fanit on pitäneet meidät kiireisinä, kun ovat käyneet täällä meitä ihastelemassa. Kasvis puhuu ääni väristen jostain ihan meidän omista ihmisistä ja uusista kodeista.. hei ei me olla mihinkään muuttamassa kun täällä pelaa palvelu 24/7. Tänään saatiin sisävessakin.. mitä me ei kyllä yhtään kuulema osata arvostaa, saati käyttää. Täällä saadaan tissimaitoa aina kun kiljutaan kunnolla, puhtaat pedit ja lelut 2* päivässä ja pusuja ihan liikaakin.  Huomaatteko te meissä jotain uutta?


3.11 Huikea viikonloppu

Täällä on ollut meillä huikea viikonloppu. Me on opittu pissaamaan ja kakkaamaan ihan itte. Istumaan ilma käskyä. Kiljumaan kuorossa aina kun joku meistä keksii siihen aihetta. Lady Lilac on todettu koloratuurisopraanoksi, voimia sille kodille johon hän päätyy! Ja sitten me ollaan saa ihan oikeaa ruokaa vaikka meillä ei ole edes hampaita.. aikamoista sotkua saatiin kyllä aikaiseksi. Jälkkärimaidot tarjosi äiskä =).Arvatkaa kuka meistä oli ahnein ?

1.11. Sylivauvat

20579CEC-0025-4E3B-A5D2-00C32E45A395

30.10 Possujono

Vähitellen aletaan muistuttaa enemmän koiranpentuja. Me osataan vinkua, öristä ja murahdella. Jalatkin kantaa ainakin silloin kun haistetaan äiskä. Aika päättömästi me Kasviksen mielestä kyllä täällä laatikossa vaelletaan, mut hei minne me niinkuin edes suunnistettais ? Tärkeintä elämässä on ruoka, uni ja lämmin kroppa toista vasten. Eikös ?


28.10  Paksukaisia

Täällä me ollaan ja voidaan oikein paksusti. Kasvis kävi viikonloppuna pienissä Häissä ja Pikku-Kasvis suoritti meille asiantuntevasti  manikyyrin ja pedikyyrin. Tai no joo.. kynsilakkaa se suti vain meidän pyöreille pepuille.  Opittiin myös pusuttelua ennen nukkumaan menoa. Tärkeä taito =)

25.10 Wondergirl!

Naantalin aurinko yllätti ja oli eka jolla silmä(t) aukesi! Ikää vasta 8vrk !

4ABDC460-6469-48D2-9D46-9AC15310F232

25.10 Kohinaa kuuluu

muutenkin kun kasviksen päästä. Me nimittäin kasvetaan kohisten kuin rikkaruohot. Me ei olla vielä taidettu kertoakaan keitä täältä laatikosta löytyy. Mr TPS (musta) joukon kunkku.. paitsi jos katsotaan Liiigan tulospalvelua, niin ei sen kannattaisi kauheasti huudella, onneksi tässä perheessä seurataan lähinnä Säbää. Sitten on tää tuhti Suomi-poika (sininen).  Likkoja onkin sitten aikamoinen läjä. Miss Pinkki (esikoinen.. ja aina se muistaa sen mainita), Miss Orange (ihan vaan applari näin meidän kesken), Miss Naantalin Aurinko (keltainen), Miss Burgundi (oikeasti se on kyllä ihan tavallinen punainen) ja tietenkin Lady Lilac (Lila).

BA46CCE9-8510-44A0-9BB1-5BDC3E39D614

24.10 Tyylejä on monenlaisia..

Meidän äiskällä on ihan oma tyyli meidän ruokkimiseen. Pikkasen haastetta, mutta mitä sitä ei ruokansa eteen tekisi. Ottaisi kasvis vähän mallia, niin pysyi silläkin linjat kunnossa..

5176EA4E-895A-4962-A914-399FA6B04D8A

23.10 Have a nice day =)

49E6E755-E47E-4C97-9FCC-41C1D49A384E

22.10 

Kasvis hei!! Me tarvittais äiskän kanssa pedikyyriä! Ei sulla olis aikaa vaikka huomenna?

21.10 Murheellinen maanantai

Ja sitten meitä oli enää 7  =(

Meistä viimeiseksi syntynyt tyttö sai hieman heikommat eväät tähän elämään, eikä jaksanut kasvaa. Se sai nukkua pois Kasviksen sylissä. Nyt Kasviksen silmät punoittaa kovasti, eikä pelkästään flunssasta. Kiitos taas avusta eläinlääkäriasema Valo. Olette ihania  ❤

19.10 2 päivää vanhoja

Täällä me ollaan… O-pennut maitobaarissa. Eikä juuri muuta vielä tehdäkään. Äitillä on vatsa kuralla ja se juoksuttaa tota Kasvista milloin ulos, milloin suihkuun, antamaan vettä ja ruokaa ja piimää ja mahalääkettä jne. Pysyy Kasvis liikkeessä ja hereillä. Hah hah.

17.10 And Action!

Kasvis torkkuu pentuhuoneen sohvalla. Pisamanaama nukkuu Kasviksen jalkojen päällä ja Kasviksen toinen käsi rapsuttelee jo hieman kivuliaan oloista odottavaa äiskää sohvan vierellä. Muutaman tunnin puoliunisen torkahtelun jälkeen Kasvis havahtuu kun Milla liikahtelee siinä käden alla. Ja mitä ihmettä..käteni osuu johonkin kosteaan, pehmeään ja limaiseen. Samalla hetkellä silmät apposen auki ja valot päälle. Tuijotamme kaikki kolme märkää myttyä.. PENTU!! Kasviksen refleksit pelaavat ilmiömäisen nopeasti.. Pentu ylös lattialta ja pyyhkeeseen. Kalvot pois ja jälkeiset irti. Kaksi kuonoa tunkee ihmetellen märkää vinkuvaa otusta.

Pentu  kiireesti laatikon keskelle ja Milla perässä.. ja pisama myös… pisama pois laatikosta ja ulos huoneesta. Milla nuolee pentua ja alkaa tajuta sen kuuluvan hänelle. Pisamanaama on kyllä vakuuttunut että se on hänen ja huutaa huoneen ulkopuolella. Kellohan on siis 4.20!  Pisama takaisin huoneeseen jotta muu Naantali saa jatkaa uniaan. Siitä se sitten lähti. Tasaisella tahdilla, varsin vaivatta Milla pennut synnyttää eikä tunnu ottavan stressiä Pisamanaaman läsnäolosta. Kasvis saa viestin työkaverilta, hän on sairaana. Sijaisesta ei vielä tietoa…Kello lähestyy 7:ää, 6 pentua on maailmassa ja Kasviksen pitäisi päästä lähtemään töihin. Aino on jo hälytetty jatkamaan kätilöintiä ja Pikku-Kasviskin pyyhkii unihiekkojaan silmistä. Kaikesta tohinasta johtuen Tätikoira Pipsa pissaa eteisen matolle ja soppa on valmis. Lattian kuivausta ja pesua.. työavaimien etsimistä. Aino ajaa pihaan ja Kasvis huokaisee.. Milla vielä hihnaan ja pihalle pissalle..Aino heittää pyyhkeen mukaan ja sille tuleekin tarvetta. Pissat ja pentu samalla kyykkäyksellä, aika tehokasta sanoisin. Pennusta koppi pyyhkeeseen ja sekä pentu ja Milla sisälle ja auton rattiin..   Milla, Pikku-Kasvis ja Aino viimeistelevät synnytyksen vielä yhdellä pennulla ja pääsevät sitten siivoamaan ja laittamaan kaikki nätisti äitinsä kanssa puhtaille pedeille.

16.10 Lääh puuh…

Näin täällä läähätellään. Lämpöjä on mittailtu ja H-hetki lähestyy…

15.10 Here we go again!!

Älä koskaan sano ei koskaan. Kesän 2018 ja likaisen tusinan jälkeen oli kasviksen takki niin tyhjä ettei tullut mieleenkään suunnitella mitään pentuja. Mutta sattumien summa ja taas ollaan pentulaatikkoa kaivettu esiin.

Sijoitusnarttu ”Milla”  Gill’s Magica De Spell oli lainassa näyttelyttämistä varten ja kas 1. näyttelystä kotiuduttaessa huomasin että silllähän on juoksu. Muutaman puhelun ja pähkäilyn jälkeen tajusin että sillä on juoksu 13kk:n välein (kasvattajan painajainen) eli kevät/kesä pentuja se ei tule koskaan saamaan. Kun sitten sattumalta yksi hienoimmista uroksista mitä tiedän Benton Back to Base Camp ” Wille” oli vielä Suomessa kasvattajansa luona vierailulla.. alkoivat aivoissa pikaiset laskelmat, suunnittelut, järjestelyt… Ja nyt ollaan sitten pentulaatikko puhdistettu ja pentuhuone valmisteltu. Millan näyttelyura jäi nyt vähän lyhyeksi, mutta sitä ehtii sitten myöhemminkin.

Advertisement